___________________

     Blogginlägg måndag 29 augusti, 2005        ________________________

 

Nyheter

 

Bloggarkiv

 

Måndag 29 augusti, 2005

"You´re beautiful" med James Blunt bäst!
Det har gått mer än tre veckor sedan förra översikten men Missy Elliott och Laleh finns forfarande med på min fem-i-topp-lista. Men de har båda fått kliva ner ett steg på listan.

James Blunt: You´re beautiful
har erövrat förstaplatsen. En underbart vacker låt med en lika vacker video. You´re beautiful är hämtad från albumet "Back to Bedlam" som kom ut i slutet av maj i år och har producerats av Tom Rothrock. James Blunt sjunger lika fascinerande som sitt förflutna. Vem kunde tro att han var den förste brittiske officeren som åkte in i Pristina i Kosovo när den fredsbevarande styrkan kom på plats?

Missy Elliott featuring Ciara & Fat Man Scoop: Lose Control
Ja, vad ska man säga? Missy Elliott fortsätter att charma mig med sin coola stil och inte minst videon till "Lose control" gör låten värd att vara med på min lista än en gång.

Laleh: Live tomorrow
Det här är också en låt och en artist som jag har svårt att skiljas från. Liksom Missy Elliott får hon vara med en runda till bland de fem låtar jag tycker är bäst just nu. Här finns en otrolig talang som strålar fram och en mognad som känns förvånande för någon som är så pass i början av sin karriär.

System of a down: Question
Den här låten är hämtad från det amerikanska bandets tredje album, "Mezmerized" som släpptes i maj i år i USA. Visst finns det vissa tendenser till att falla in i den gitarrbaserade hit-listerockens spår men jag tycker ändå att låten håller. Videon är däremot kanske mer slentrianmässig.

M.I.A.: Bucky done gun
Brittiska M.I.A.:s musik placeras av en del mitt emellan Basement Jaxx och Dizee Rascals. Klart är i alla fall att "Bucky done gun" inte släpper en i första taget. Maya Arulpragasam, som är M.I.A.:s riktiga namn, kommer ursprungligen från Sri Lanka och är på god väg att bli något av Storbritanniens Missy Elliott.

Joakim
(Publicerat kl 15.25)

Kommentera inlägget: kommentar@sydmark.se
(Glöm inte att underteckna med ditt namn eller en signatur!)
Permalänk:
http://sydmark.se/blogg/2005/augusti/bloggjamesblunt.html
(Den adress du ska använda om du vill länka till inlägget.)
Kommentarer: 4

--------------------------------------------------
Kommentar:

Hej
Är det så här man kommenterar? Med epost? Känns ovant.
När jag hörde James Blunts låt först tyckte jag om den, men jag tröttnade ganska snabbt. Den är lite väl sockersöt, tycker jag.

Skrivet av chadie 29 augusti, 2005, kl 19.41
----------------------------------------------------

Kommentar:

chadie: Jo, det är så här man kommenterar på sydmark.se. Välkommen! Jag förstår hur du menar om låten men för min del känns det inte som att jag kommer att tröttna. Kanske beror det på att jag tycker lika mycket om videon som låten.

Skrivet av: Joakim 30 augusti, 2005, kl 00.07
------------------------------------------------------
 
Kommentar:
 
Det är inte bara "You´re beautiful" som är bra på den skivan. Jag vill hävda att skivan är en av de bättre på senare tid - ingen svacka alls bland de 10 spåren. Sen blir man ju lite imponerad av Blunt (om man får tro Wikipedia-artikeln): "Along with the vocals of the album, Blunt plays: guitar, keyboard, marimba, acoustic guitar, classical guitar, Rhodes, organ, piano, 12-string guitar, Wurlitzer, church organ, pump organ, grand piano and Mellotron." Känner inte ens igen alla instrumenten...

Skrivet av: matpe 2 september, 2005, kl 13.37
------------------------------------------------------

Kommentar:

matpe: Intressant att höra att det finns mer att njuta av på "Back to Bedlam". Jag har faktiskt inte hört något av de andra spåren. Och Blunt verkar ju vara en riktig multiinstrumentalist.

Skrivet av Joakim 5 september, 2005, kl 15.26
------------------------------------------------------

 
 

sydmark.se drivs och publiceras av Joakim Sydmark som också är redaktör och ansvarig utgivare.
E-post: sydmark@sydmark.se