___________________

     Blogginlägg onsdag 5 april, 2006        ____________________________

 

Nyheter

 

Bloggarkiv

 


The Knife. Foto: Elin Berge

Onsdag 5 april, 2006

Om att vänta tre timmar på att The Knife
ska spela men ändå vara nöjd efteråt
Några minuter efter klockan åtta anlände jag och min kompis till kön utanför Mejeriet i Lund. Dörrarna skulle öppnas åtta men kön rörde sig inte framåt. Försenat.

Svårt att säga hur många människor det var framför oss. Kanske hundra, kanske sjuttiofem. Kön väckte uppmärksamhet i alla fall. En dansk yngling undrade vad som stod på. Kändes givetvis då ännu bättre att ha de åtråvärda biljetterna.

Halv nio öppnades insläppet. Slapp visa legitimation för att få armband till baren. Kan faktiskt ha varit så att jag var äldst i lokalen denna kväll.

Upp på översta etagen. Var sin öl. Vid tiotiden var det fortfarande inte fullt i lokalen. Alla biljetter slutsålda men att släppa in alla tycktes vara en långsam process.

Lite senare slogs datorerna på och Windowssymbolen projicerades på det tunna tyget framför scenen. Spridda bu-rop hördes i lokalen. Min kompis uppfattade en kommentar om att "jag kör hellre Linux".

Några minuter före elva kom de äntligen in på scenen, Olof Dreijer och Karin Dreijer. Musiken drog igång och Andreas Nilssons bilder och symboler började växa fram på de upphängda tunna, genomskinliga dukarna framför och bakom scenen.

Alla tankar på den långa och dryga tiden fram till spelstarten försvann efter några låtar. Efter ytterligare några låtar försvann också rädslan för att allt skulle bli ett enda stort antiklimax. Det här var en föreställning som verkligen bar hela vägen fram till sista tonen och bilden.

Och i garderoben lyckades de hitta mitt paraply från Skånska Dagbladet som jag hade släpat med mig ifall snön och regnet skulle fortsätta sin framfart.

Joakim
(Publicerat kl 09.38)

 

 

sydmark.se drivs och publiceras av Joakim Sydmark som också är redaktör och ansvarig utgivare.
E-post: sydmark@sydmark.se