___________________

     Blogginlägg onsdag 1 november, 2006    __________________________

 

Nyheter

 

Bloggarkiv

 

Onsdag 1 november, 2006

Läsarna tycker till om sydmark.se
Eftersom jag inte har någon direkt kommentarsfunktion på min blogg, presenterar jag här de reaktioner, synpunkter och frågor som kommit från läsarna hittills.

De flesta är positiva men det finns också konstruktiv kritik som jag ska försöka ta fasta på. Men jag börjar med det positiva!

"Skönlitterära texten 2:11 på bloggen är superb, Jocke! Mera!", skriver "LA". Känns ju riktigt kul att höra. Även "A" gillar mina skönlitterära texter och vill läsa fler och längre avsnitt.

"E" undrar, apropå de skönlitterära texterna, om jag alltid har sådana där superrealistiska drömmar. "Det känns helt Kafka, det där. Är du du när du skriver? Alltså, tänker du dig att berättarpersonen "du" är du?", undrar hon.

Jag tänker mig inte att det är jag som är "du". Men eftersom det är jag som skrivit texten så finns det givetvis inslag hela tiden när "duet" upplever och erfar saker som jag själv upplevt och erfarit.

Sedan är det så att texterna inte är några drömmar som jag haft. Däremot är de medvetet skrivna så att de ska framstå som drömmar. Detta bygger på ett långt arbete som för vissa texter sträcker sig över flera år. Siffran som står efter kolonet i texternas titel anger vilken verson av texten det rör sig om.

Till exempel är Skönlitterära texten 1:14 därmed den fjortonde omarbetade versionen av den första texten i en serie texter som alla har fått nummer från 1 och uppåt.

Djur är ett annat inslag som verkar vara populärt. Flera har kommenterat ringsvanslemurerna.

" Ser ut att vara riktigt trevliga djur! Det är så man blir sugen på att besöka dem själv.", skriver "IN".

"Allvarliga tendenser till djurvänlighet. Ställer Lemurpartiet upp i valet? Borde väl fungera lika bra som Skånes Självständighetsparti, som du kanske fått reklam från.", skrev signaturen Bogomil strax före valet.

"C" berättar att hon gillar lemurer och undrar om jag varit på Tropikariet i Helsingborg. Dessvärre har jag inte hunnit med ett besök där ännu. Däremot har jag hälsat på lemurerna i Ystads Djurpark. Och det var mycket trevligt.

"PE" kommenterar en av konserterna jag var på under årets Sweden Rock Festival i Norje. Han tycker det är lite underligt att Sensational Alex Harvey Band spelar idag under sitt gamla namn, trots att Alex Harvey är död. "…låter ju lite som om Bob Marley & the Wailers ger sig ut på en ny turné.", menar han.

Och visst, Alex Harvey dog redan 1982, men i övrigt är det samma medlemmar som då och de var kul att se och höra. De bjöd på lite teater på scenen och det är sällan fel.

"I" tycker att jag ska skriva lite mer om varje konsert och inte bara ge ett sifferbetyg. Jag tycker det är en bra idé och lovar att försöka hinna med några rader då och då.

Slutligen vill jag tacka "S" som understryker att hon verkligen "INTE" vill bli struken från mejllistan som jag använder ibland för att berätta att sydmark.se är uppdaterad.

Fortsätt höra av er med kommentarer om blogginläggen och konserterna. Jag lovar att försöka publicera dem så ofta jag hinner och kan. Använd mejladressen som finns nederst på varje sida eller skriv ett svar på mejlutskicket.

Joakim
(Publicerat kl 16.29)

 

sydmark.se drivs och publiceras av Joakim Sydmark som också är redaktör och ansvarig utgivare.
E-post: sydmark@sydmark.se